Amersfoortse wint Nederlands Kampioenschap Solo 2016 bij United Dance Organisation (UDO)

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen van United Dance Organisation (UDO) op 24 april in Velthoven is de Amersfoortse Isabella Aghina Nederlands Kampioen 'Solo U12' geworden.


In een spannende slotwedstrijd na acht eerdere kwalificatiewedstrijden moest de Nieuwlandse Isabella het in dit kampioenschap opnemen tegen 35 andere talentvolle dansers uit het hele land.

Bij thuiskomst had uw verslaggever een interview met Isabella over haar ervaringen.

In welke dansstijl ben je kampioen geworden?

"In hip hop free style, dat is vrije improvisatie waarin alles mag en niets hoeft in wedstrijdjes van ongeveer anderhalve minuut."

Waar heb jij zo leren dansen?

"Bij Dansschool Mixx'd Up in Amersfoort bij Laura Veenendaal en Wouter ten Broeke.

Blij en dankbaar ben ik dat zij mij hierin coachen."

Had je gedacht dat je kampioen zou worden?

"Ik had niet verwacht dat ik zou winnen want de anderen zijn sterk en goed."

Hoe voelt het om kampioen te zijn?

"De volgende dag drong pas eigenlijk goed tot mij door dat ik had gewonnen.

Het voelt warm van binnen."

En, wat staat er nu verder op het programma, een EK misschien?

"Inderdaad mag ik in mei naar het EK in Duitsland met de hele dansschool.

Hiervoor zijn wij nu hard aan het trainen."

 

Bron: De Stad Amersfoort

Hooghe Lat

Hooghe Lat      

De afgelopen weken zijn de leerlingen uit havo 4 en 5 van de Hooghe Lat bezig geweest met het ontwerpen van een bordspel. Het ging om een verdiepende lessenreeks. Voorwaarde voor dit bordspel was dat er zo weinig mogelijk geluk in het spel voor kwam en het bij het spelen van het spel vooral ging om tactiek en spelinzicht. Om inspiratie op te doen hebben we eerst het bordspel Agricola gespeeld. Daarna zijn de leerlingen in groepjes aan de slag gegaan.

 

Dinsdag 12 januari zijn er zeven spellen gepresenteerd. Zeven heel verschillende ideeën, allemaal in een ander stadium van ontwikkeling, maar allemaal heel anders! Bovendien kon je zien dat de leerlingen allemaal heel trots waren op hun eigen spel. Nu nog tijd vinden om met z’n allen de spellen te gaan spelen!

Op naar een volgend verdiepingsproject!

 

Namens de Hooghe Lat,

Bas Iks

 

Sportgala 2015

Woensdag 25 november zijn de Nederlandse jeugdkampioenen gehuldigd door de Gemeente Amersfoort.

2 van de Hooghe Landse  kanjers zijn door wethouder Buitelaar geëerd: Bo van Burgsteden (BMX rechts) en Tom Evers (Judo links).

's avonds mocht Tom het Sportgala bij wonen als genomineerd talent van 2015: een enorme eer waarbij hij met n enorme limousine zijn entree op het Gala mocht maken.

 

 

Wethouder opent ’t Hooghe Landt College

Wethouder van onderwijs Houwing opende dinsdag de gerenoveerde locatie aan de Trompetstraat van ’t Hooghe Landt met een verrassende vorm van een levensgroot dominospel. Daarmee is de uitbreiding van de technasiumlokalen en de invoering van het vak technologisch design in de mavo officieel een feit.

 

’t Hooghe Landt, locatie Trompetstraat, heeft een ingrijpende verbouwing ondergaan. De school is helemaal aangepast aan de eisen van het moderne onderwijs met een eigentijdse klimaatregeling. De leerlingen van het technasium in havo en vwo hebben een uitgebreidere, goed geoutilleerde ruimte gekregen. Maar ook voor de mavoleerlingen is er een speciaal vaklokaal bijgekomen. Dit jaar is ’t Hooghe Landt namelijk gestart met mavo XL waarbij alle leerlingen het nieuwe vak technologisch design volgen. De vakken beeldende vorming en techniek zijn hierin samengevoegd. Bij technologisch design werken de leerlingen aan thematische projecten. Individuele expressie komt aan bod, maar ook het maatschappelijke belang. Economische belangen worden bekeken, maar ook de technische mogelijkheden. Deze invalshoeken worden gecombineerd met en gekoppeld aan kunst- en natuurwetenschap. De laptop is binnen dit nieuwe vak een gereedschap als alle andere gereedschappen. Digitale vaardigheden doen daarbij een beroep op het abstract denkvermogen van de leerling.

 

Wethouder Houwing: “’t Hooghe Landt is een school waar je onderwijs krijgt waar je iets mee kunt. Technische vakken integreren is een gouden greep. Met het vak technologische design zijn leerlingen beter voorbereid op het vervolgonderwijs. “

 

Voor de leerlingen en medewerkers van de school is het duidelijk: ’t Hooghe Landt is klaar voor de toekomst.

 

 

Feest van de Techniek, Utrecht 2015

m1a en mh1a gaan op vrijdag 6 november en  mh1b en mh1c  op vrijdag 13 november naar:

Feest van de Techniek Utrecht 2015

Van maandag 2 november tot en met vrijdag 13 november wordt in Utrecht “Het Feest van de Techniek” georganiseerd. Leerlingen uit leerjaar 1 en 2 van diverse vmbo scholen bezoeken het Feest en nemen deel aan technische activiteiten. Op dinsdag 3 november zal gedeputeerde, de heer P. van den Berg, op locatie “Nieuw Welgelegen”, de kick off doen, als officieel begin van “Het Feest van de Techniek 2015”. Wethouder, de heer J. Kreijkamp, bezoekt op vrijdag 6 november het Feest .

Het Feest wordt mede mogelijk gemaakt door OTIB, TechniekTalent, Techniekpact, Eneco, provincie en gemeente Utrecht. De MBO Colleges van ROC Midden Nederland ondersteunen het feest door middel van sponsoring en ondersteuning van de organisatie.

Wereld van techniek
Het Feest wil leerlingen in het vmbo op een aantrekkelijke manier laten kennismaken met “de wereld van techniek”. In diverse werkgroepen gaan de leerlingen praktisch aan de slag, ervaren zij de bijdrage van techniek aan onze wereld en maken ze kennis met beroepen. De vmbo’ers gaan aan de slag als elektricien of metaalconstructeur. Ze renoveren woningen, recyclen elektronisch afval , bouwen aan een fiets voor een gehandicapte sporter of ontwerpen een handige bediening voor een slim, groen en gezond huis.

 

Het doel: ervaren hoe het is om een technisch beroep uit te oefenen en wat de vele mogelijkheden zijn van een loopbaan in de techniek. Door deze kennismaking met techniek, tijdens het Feest, kunnen leerlingen op positieve wijze nadenken over hun profielkeuze en een technische (vervolg)opleiding. Met een enorm tekort aan mensen in de technische sector, liggen de banen voor het oprapen. Toch kiezen steeds minder jongeren voor een loopbaan in de techniek.

Activiteiten
Om de leerlingen op te warmen voor Techniek wordt o.a. een battle ‘light your lamp’ georganiseerd: wie krijgt de lamp het snelst aan? Ook maken de leerlingen ter plekke kennis met techniek via: een Bliksemstage installatiewerk van JINC, een techniekavontuur van De Uitvinders, een experiment van Rotslab en een kijkje in de OTIBDoeTrailer.

De vele activiteiten worden o.a. georganiseerd door OTIB, Installatiewerk Midden, JINC, Ontdekfabriek, Rotslab, TechnoTrends, Totaal onderhoud Mens Zeist, Opleidingsbedrijf Metaal Midden, de Makerschool van X11 en vele andere partners.

Diverse locaties en deelnemende scholen
Het Feest vindt plaats op diverse locaties. De hoofdlocatie is het gebouw Nieuw Welgelegen, aan de Grebbeberglaan 7, te Utrecht. Het Globe College en de gemeente stellen hier twee weken lang drie ruimtes beschikbaar; Het Ontdeklokaal, het E-lab en de Werkplaats.

De eerste klassen van Trajectum en Via Nova College volgen diverse activiteiten op hun eigen school. Terwijl  X11 deelnemer is op locatie Nieuw Welgelegen en gastheer is met de Makerschool.  Leerlingen van de vmbo scholen: ‘t Hooghe Landt, Pouwer en het Gerrit Rietveld College nemen ook deel aan het Feest van de Techniek.

Bijdrage Colleges ROCMN
Studenten van het Business & Administration College
ondersteunen de organisatie met diverse taken waaronder het maken van spandoeken, foto's van de workshops, bijhouden van de facebookpagina  en de organisatie van de kick off. Het Welzijn College zet studenten van de opleiding Onderwijsassistent in om bij de workshops te begeleiden.

De vier Techniek Colleges; Automotive, ICT, Bouw & Interieur en Tech College sponsoren het Feest en een van de workshops vindt plaats op het Tech College in Nieuwegein. Leerlingen die meer met techniek willen, zijn bovendien van harte welkom op de verdiepende Doe dagen van de verschillende Colleges.

Stadskantoor Utrecht
In het Stadskantoor Utrecht is dit jaar betrokken bij het Feest van de Techniek staan 10 vitrines beschikbaar. Elke dag worden enkele kunstwerken van de vmbo leerlingen naar het Stadskantoor gebracht om daar tentoongesteld te worden in een van de tien vitrines. Het publiek kan deze kunstwerken bekijken tot en met 24 december 2015.

Feest van de Techniek
Techniek; een feest, is in 2014 ontstaan uit een initiatief van OTIB en het regionaal Beleidsplatform Installatietechniek. Gastheer was toen Installatiewerk Midden te Overvecht. Het Feest is onderdeel van de revival van Techniek onderwijs op het Utrechtse vmbo.

Het Globe College zal vanaf volgend jaar zijn techniek onderwijs verbreden met produceren en installeren. Het Trajectum college heeft gekozen voor onderwijs in het renoveren en verbeteren van woningen en kantoren. Het Via Nova College zal, in de nieuwbouw naast Station Vleuten (gereed 2018), weer techniek invoeren in hun Vakcollege met o.a. het produceren en installeren en in de energietechniek.

In 2015 is tijdens een bijeenkomst op het Provinciehuis met de gedeputeerde, de wethouder en betrokken schoolbesturen het Feest van de Techniek opgenomen in de agenda van het Techniek Pact Utrecht.

Stem je mee?

Tom Evers (leerling 3VX) is als judoka genomineerd als talent voor het Sportgala in Amersfoort: stemmen jullie mee?

Ga dan naar: http://www.amersfoortsportgala.nl/stemmen/

Tom Evers (leerling 3VX ’t Hooghe Landt) is als judoka genomineerd als talent voor het Sportgala in Amersfoort.

Alleen de nominatie is al een hele eer maar natuurlijk gunnen wij hem de toekenning van de titel: Talent 2015!

Om als talent gehuldigd te worden tijdens het sportgala zijn 3 kandidaten genomineerd waarbij er gestemd kan worden voor de kandidaten.

We hopen natuurlijk dat jullie massaal gaan stemmen!

 

Waarom is Tom genomineerd:

Tom is 2x op rij Nederlands Kampioen tot 15 jaar (-50kg en -66kg),

2x Dutch Open Kampioen (-50kg en -60kg) en heeft diverse internationale toernooien gewonnen afgelopen jaren (o.a. Bremen, Wittenburg).

 

Tom’s droom is de Olympische Spelen 2024

Daartussen zijn nog heel veel stations te gaan! Tom heeft nu voor tweede jaar op rij de NOC NSF belofte status en wil natuurlijk graag in de toekomst de A status bemachtigen.

Samen met zijn trainers Ronald Huffenreuter (de jeugdtrainer van menig judo kampioen waaronder Mark Huizinga) en Theo Meijer (Olympisch Brons 1992 Judo) werkt hij toe naar zijn droom!

 

De nominaties voor het Amersfoortse Sportgala 2015:
Sportvrouw: Veerle Bakker (atletiek), Roos van Leeuwen (handbal), Marina van Dijk (duathlon)
Sportman: Fabian Beimin (zwemmen), Maarten Hurkmans (roeien), Karen Tovmasjan (gewichtheffen)
Sporttalent: Fabiënne Faas (trampolinespringen), Jasmijn Bakker (atletiek), Tom Evers (judo)
Sportploeg: AMHC Heren 1, Zwemploeg ZPC Amersfoort, BSC Quick Softbal heren1

 

Nu hij genomineerd is gaat hij ook voor de winst  .. dus stem: Tom Evers

een sportman in hart en nieren!

 

Gaan jullie ook stemmen op de website:

http://www.amersfoortsportgala.nl/stemmen/

 

Scapino groot succes

Op maandag 5 en dinsdag 6 oktober hebben de tweede klassen van Havo en Vwo mee gedaan met een workshop van Scapino. De docenten van Scapino zijn er in geslaagd om in een middag tijd op twee avonden een spetterende show neer te zetten. De voorstelling ‘Kathleen’ liet dans zien op de ruige trashrock van Godflesh, spetterende duetten en dynamische groepsformaties. Het dansstuk gaat over agressie, liefde en kameraadschap onder groepen stadsjongeren. Onze leerlingen hebben deze voorstelling met verve neergezet. Beide avonden werden druk bezocht en bezoekende ouders en familie waren allemaal enthousiast. Graag willen we Ariën, Wim-Jaap en zijn helpers bedanken voor hun inzet op die avonden.

Foto's staan bij FOTOBOEKEN

Modderman-methode laat leerling stralen

AMERSFOORT| Onderwijs is passie, elke dag opnieuw. Het AD portretteert De Helden van het Onderwijs. Mannen en vrouwen die een stap extra zetten, buiten de gebaande paden treden, en daarmee het verschil maken.

Interview met Wim-Jaap Modderman. KLIK HIER voor het hele artikel.

 

AD 25092015