juffrouwjulia huiswerkbegeleiding, bijles en coaching
 

 

In het schooljaar 2017-2018 biedt juffrouwjulia huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining, coaching en het examenjaar aan op ’t Hooghe Landt College. Deze begeleiding is voor leerlingen van alle niveaus en alle jaarlagen. Wij ondersteunen uw zoon of dochter vakinhoudelijk, bij het creëren van overzicht en/of bij het maken van een goede planning. 

.

Even voorstellen

Mijn naam is Roos Hoeksema en ik ben werkzaam als vestigingscoördinator van de huiswerkbegeleiding op ‘t Hooghe Landt College. Het onderwijs heeft altijd mijn interesse gehad maar na mijn opleiding Kind- en Jeugdpsychologie ben ik meer geïnteresseerd geworden in de plek van het individu in het onderwijs. Elk kind ontwikkelt zich anders waardoor elke leerling een unieke aanpak nodig heeft bij het leren. Samen met de leerlingen en begeleiders ontdekken we hun talenten en samen met hen creëren we een persoonlijke manier van leren. Hierdoor krijgen leerlingen plezier in het leren en halen ze het beste uit zichzelf. Elke dag ben ik aanwezig op de school om contact te onderhouden met leraren, ouders en de leerlingen.
.

Huiswerkbegeleiding

Het doel van de huiswerkbegeleiding is het zelfstandig leren plannen en leren leren van het huiswerk en uiteraard het verbeteren van de resultaten. Huiswerkbegeleiding houdt in:

- samen met de leerling een persoonlijke planning opstellen;

- het geven van uitleg;

- overhoren van het leerwerk en nakijken van het maakwerk;

- regelmatig contact met ouder(s)/verzorger(s) over de voortgang van de leerling.

- Juffrouwjulia biedt drie, vier of vijf dagen per week huiswerkbegeleiding aan van 14:00 tot 18:00uur. Dagen en tijden zijn in overleg.

.

Bijles

Nog even alles op alles zetten voor één bepaald vak? Dan kunnen bijlessen van juffrouwjulia uitkomst bieden. Tijdens de bijles krijgt de leerling 1-op-1 begeleiding voor een vak waar hij/zij moeite mee heeft. De leerling krijgt extra uitleg en oefent met het toepassen van de stof.

.

Examentraining

Een 2/3 daagse stoomcursus voor het vak dat nog een extra zetje nodig heeft. Onze toptrainers nemen alle examenstof met de leerling door en er wordt geoefend met oude examens, zodat de leerlingen helemaal klaar zijn voor de examens. 

.

Het Examenjaar

Een combinatie van huiswerkbegeleiding, examentrainingen, bijlessen en coaching in het examenjaar. Een op maat gemaakt programma, afgestemd op de behoefte en wensen van uw kind.

.

Overige diensten

Juffrouwjulia biedt ook hulp in de vorm van faalangstreductietraining, rekentoetstraining, basisschoolbegeleiding en studentcoach. Daarnaast kan er dyslexie- en dyscalculiebegeleiding worden aangeboden. Deze diensten bieden we aan op onze vestiging aan de Utrechtseweg in Amersfoort.

.

Waarom op school?

Wij werken samen met ’t Hooghe Landt College en hebben contact met mentoren en docenten. Zo kunnen wij de begeleiding goed afstemmen op de behoeften van uw zoon of dochter. De leerlingen kunnen meestal direct na de les beginnen en als ze dan naar huis gaan, is het schoolwerk ook echt af en is er tijd voor ontspanning.  

.

Vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie?

Voor meer informatie kunt u terecht op www.juffrouwjulia.nl U kunt ook contact opnemen met de vestigingscoördinator van juffrouwjulia op ’t Hooghe Landt College: Roos Hoeksema via roos@juffrouwjulia.nl of op 06- 52 55 04 69

.

Met vriendelijke groet,

Roos Hoeksema, vestigingscoördinator Hooghe Landt College

 

Lustrum Huiswerkinstituut Juffrouw Julia en 't Hooghe Landt College
Lustrum Huiswerkinstituut juffrouwjulia en ’t Hooghe Landt College

In 2008 besloten ’t Hooghe Landt College en Huiswerkinstituut juffrouwjulia samen te gaan werken. En nu, vijf jaar later, zijn beide partijen nog altijd zeer tevreden over deze samenwerking. En dat moet gevierd worden!

Volgens Ben Stoelinga, rector van 't Hooghe Landt, verloopt de samenwerking met juffrouwjulia goed. "Doordat juffrouwjulia in ons gebouw de huiswerkbegeleiding aanbiedt, kunnen de lijnen heel kort zijn. Informatie kan snel en adequaat worden gewisseld. Dat is in het belang van onze leerlingen."

De samenwerking is ook voordelig voor de ouders die de begeleiding betalen. "Doordat juffrouwjulia onze lokalen gebruikt , kan de prijs lager zijn dan bij een extern huiswerkinstituut. Op deze wijze dragen wij ook ons steentje bij aan deze extra begeleiding ", zegt Stoelinga. "Deze extra begeleiding heeft zeker invloed op de zeer goede examenresultaten van de afgelopen jaren bij de landelijke examens!" aldus een trotse rector.

Maartje de Boer, algemeen directeur van juffrouwjulia, kan dit alleen maar beamen: “Omdat wij hetzelfde doel voor ogen hebben – met passende begeleiding de leerling vérder helpen – zien we dat deze samenwerking al 5 jaar lang heel goed verloopt. Op naar de volgende 5 jaar!”.

Huiswerkinstituut juffrouwjulia

juffrouwjulia.nl">www.juffrouwjulia.nl

Meridiaan College ’t Hooghe Landt
www.hooghelandt.nl

Bron: Vathorst.nu, 25 januari 2013