De Hooghe Lat

 

Voor leerlingen die hun lat hoog durven te leggen op het gebied van de beta vakken is er het excellentie programma ‘de Hooghe Lat’.

Hierin word je, zowel op de havo als op het vwo, uitgedaagd om de competitie aan te gaan om zoveel mogelijk centimeters bij elkaar te verzamelen.

Deze centimeters krijg je door extra werk te doen in de beta vakken, zowel binnen school door deel te nemen aan de verdiepings differentiatie uren, als buiten school door deelname aan masterclasses, olympiades en andere projecten. Naast het verplichte deel is er veel vrijheid om je eigen  programma samen te stellen zodat je eigen talenten ontwikkeld worden.

 

Deelname aan de ‘Hooghe Lat’ zorgt voor een verdieping en verbreding. Je ontwikkelt met de activiteiten zelfstandigheid en een onderzoekende, academische houding.  Naast je  eigen ontwikkeling krijg je aan het eind van de middelbare school een certificaat voor je deelname. Dit certificaat kun je o.a. gebruiken bij motivatiebrieven voor vervolgopleidingen of voor studies met een decentrale selectie.

 

‘t Hooghe Landt maakt deel uit van het scholennetwerk van de Universiteit Utrecht. Daardoor is het ook mogelijk voor een select aantal leerlingen,  uit zowel bovenbouw havo als vwo, deel te nemen aan de U-talent Academie. Deze leerlingen zullen naast het programma van de Hooghe Lat, ook een campus deel op de Universiteit Utrecht of de Hogeschool Utrecht volgen.

Meer info: http://www.uu.nl/faculty/science/NL/vwo/juniorcollege/Utalentacademie/Paginas/default.aspx